Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g398g223kcal33.8g19.9g0.8g0g
Kananmuna kuoreton 88g125kcal11g0.3g9g0g
Sokeri 127g517kcal0g127.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 80g242kcal7g44.1g1.5g11.1g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)56g206kcal7.8g30.7g4.5g6.1g
Leivinjauhe 6.4g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 143g492kcal14.6g100.4g1.7g5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8g72kcal0g0g8g0g
Mustikka metsä- 398g175kcal2g25.5g2.4g13.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g112g41kcal10g0g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g4404kcal173g749g55.8g70.6g
Valittu annoskoko1440g2202kcal86.5g374.5g27.9g35.3g
Annoskoko puolitettuna720g1101kcal43.3g187.3g14g17.7g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518