Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g233g1117kcal12.3g148.9g53.5g2.3g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g67g306kcal0.3g0.3g33.9g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g333g1862kcal26.6g123g139.6g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g266g678kcal15.7g8.5g63.6g0g
Sokeri 85g344kcal0g84.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu160g201kcal17.6g0.5g14.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Liivate 5.3g19kcal4.6g0g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl266g904kcal5.3g8g93.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g10916kcal164.8g761.2g796.2g4.6g
Valittu annoskoko1440g5458kcal82.4g380.6g398.1g2.3g
Annoskoko puolitettuna720g2729kcal41.2g190.3g199.1g1.2g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664