Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 560g237kcal54.9g2.2g0.6g0g
Liivate 48g167kcal41.1g0g0g0g
Hermesetas-jauhe32g93kcal0.4g17.9g0g12.8g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g994kcal192.8g40.2g1.2g25.6g
Valittu annoskoko1440g497kcal96.4g20.1g0.6g12.8g
Annoskoko puolitettuna720g249kcal48.2g10.1g0.3g6.4g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.4g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=286954