Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi138g621kcal9g82.8g29g4.3g
Mascarpone (250g)276g1441kcal12.4g12.4g149.1g0g
Flora Vanilla 12%345g656kcal15.5g55.2g41.4g0g
Sokeri 293g1191kcal0g293.1g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g83g53kcal2.9g0.2g20.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.4g0g0g
Suolapähkinä 4.1g25kcal1g0.4g2.1g0.3g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 124g53kcal12.2g0.5g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%69g152kcal2.1g3.5g13.8g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g104g579kcal8.7g57g35.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g9568kcal127.6g1017g582.8g9.2g
Valittu annoskoko1440g4784kcal63.8g508.5g291.4g4.6g
Annoskoko puolitettuna720g2392kcal31.9g254.3g145.7g2.3g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313