Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2806g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1122g7850kcal7.3g0g884.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 18g0.2kcal0.1g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1824g6257kcal185.8g1276.5g21.9g63.8g
Kananmuna kuoreton 1852g2641kcal231.5g5.6g189.8g0g
Sokeri 898g3644kcal0g896.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g22g82kcal0.8g17.9g0.8g0g
Rypsiöljy 393g3473kcal0g0g392.8g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 1066g9377kcal6.5g4.3g1055.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g66649kcal864g4402.4g5090g127.6g
Valittu annoskoko10000g33325kcal432g2201.2g2545g63.8g
Annoskoko puolitettuna5000g16662kcal216g1100.6g1272.5g31.9g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632