Pehmeät tacot

Pehmeät tacot

3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
7-8 dl (durum) vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita hiiva joukkoon.

Lisää öljy ja suola sekä jauhot pikkuhiljaa sekoittaen.

Peitä kulho ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina 12 osaan ja painele tai kauli palat jauhojen avulla noin puolen sentin paksuisiksi pyöreiksi lätyiksi.

Paista taco-kuoria kuumalla, kuivalla paistinpannulla puolisen minuuttia per puoli.

Kasaa valmiit kuoret liinan alle, jotta ne pysyvät lämpimänä.

Jos valmistat tacot etukäteen, lämmitä ne kostealla pyyhkeellä suojattuna 120-asteisessa uunissa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 100 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3755g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g138g496kcal62g55.1g8.3g0g
Rypsiöljy 350g3099kcal0g0g350.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5695g19539kcal580.3g3986.2g68.3g199.3g
Suola, annos 3g63g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g46268kcal1284.6g8082.6g854g398.6g
Valittu annoskoko10000g23134kcal642.3g4041.3g427g199.3g
Annoskoko puolitettuna5000g11567kcal321.2g2020.7g213.5g99.7g
Arvot/100g100g231kcal6.4g40.4g4.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387189