Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 140g1018kcal1.7g0.6g114.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 137g470kcal13.9g95.8g1.6g4.8g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)49g157kcal7.4g23.1g3.7g8.8g
Sokeri 239g968kcal0g238.3g0g0g
Leivinjauhe 14g25kcal0.7g5.3g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.2g13kcal0.5g2.5g0.3g1.2g
Kananmuna kuoreton 154g220kcal19.3g0.5g15.8g0g
Raparperi 702g236kcal4.8g38.6g0.7g9.8g
Kaneli, jauhettu, annos 2g2.8g7.4kcal0.1g2.2g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2884g6230kcal96.8g813.8g272.6g52.4g
Valittu annoskoko1442g3115kcal48.4g406.9g136.3g26.2g
Annoskoko puolitettuna721g1557kcal24.2g203.5g68.2g13.1g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595