Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Peruna, vanha, kuorittu 334g254kcal6.3g51.7g0.7g3.3g
Porkkana 33g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Lanttu 33g10kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Sipuli 33g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)7.3g21kcal0.7g1.3g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2888g1275kcal91.8g116g44.8g10.8g
Valittu annoskoko1444g638kcal45.9g58g22.4g5.4g
Annoskoko puolitettuna722g319kcal23g29g11.2g2.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462