Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g200g340kcal40g0g14g0g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 75g22kcal0.8g3.5g0.2g1.4g
Palsternakka 65g41kcal0.3g7.7g0.3g2.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Peruna, vanha, kuorittu 140g107kcal2.6g21.7g0.3g1.4g
Purjosipuli50g10kcal0.9g1.2g0.1g1.1g
Maustepippuri, annos 1g7.5g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2889g1272kcal93.6g86.6g45.8g19.8g
Valittu annoskoko1445g636kcal46.8g43.3g22.9g9.9g
Annoskoko puolitettuna722g318kcal23.4g21.7g11.5g5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066