Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 232g942kcal0g231.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl967g3288kcal19.3g29g338.5g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g1257g7028kcal105.6g691.5g427.5g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g5126g7176kcal179.4g1076.4g230.7g10.3g
Mansikka,pakaste Rainbow2418g846kcal12.1g169.2g12.1g45.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g38561kcal632.8g4396g2017.6g112.4g
Valittu annoskoko10000g19281kcal316.4g2198g1008.8g56.2g
Annoskoko puolitettuna5000g9640kcal158.2g1099g504.4g28.1g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100