Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 250g756kcal44.8g121.2g2.5g26.7g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g150g473kcal18g1.5g45g0g
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Sinappi 7.5g10kcal0.3g1.1g0.4g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi8.3g23kcal0.7g0.6g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2892g2538kcal128.4g251.6g99.8g54.6g
Valittu annoskoko1446g1269kcal64.2g125.8g49.9g27.3g
Annoskoko puolitettuna723g635kcal32.1g62.9g25g13.7g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576