Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1381g1052kcal26g214.1g2.8g13.8g
Porkkana 359g117kcal2.2g20g0.7g9.2g
Vesi, vesijohtovesi 5525g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g193g27kcal1.9g5.8g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g111g133kcal3.2g6g11g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton55g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Kalaliemikuutio 41g126kcal4.1g14.1g5.8g0.5g
Voi 39g281kcal0.5g0.2g31.4g0g
Sipuli (kuorittu)221g60kcal2.9g10.6g0.4g3.8g
Lohifilee 1105g2158kcal206.5g0g149.2g0g
Katkarapu 497g340kcal71.8g0g5.5g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g387g387kcal15.5g77.3g1.5g0g
Valkopippuri 8.3g24kcal0.9g3.5g0.2g2.2g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 19g4.4kcal0.3g0.3g0.1g0.5g
Timjami, annos 3g8.3g18kcal0.8g2.2g0.6g3.1g
Valkosipuli, tuore, silputtu41g43kcal3.3g6.8g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9561kcal680.2g723.6g418.8g68.6g
Valittu annoskoko10000g4780kcal340.1g361.8g209.4g34.3g
Annoskoko puolitettuna5000g2390kcal170.1g180.9g104.7g17.2g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674