Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Sokeri14g57kcal0g14g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.5g0.1g0.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.8g13kcal0g3.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.5g1kcal0g0.2g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g38g57kcal0.2g13.8g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g19g31kcal1.4g3.1g1.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 22g56kcal0.3g0.7g5.9g0g
Kiivi kuorittu 6g2.8kcal0g0.4g0g0.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 6.5g4.9kcal0g1g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana290g591kcal12g88.8g19.8g1.6g
Valittu annoskoko145g295kcal6g44.4g9.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna73g148kcal3g22.2g5g0.4g
Arvot/100g100g204kcal4.1g30.6g6.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759