Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g80g267kcal9.6g52.6g1.9g6.5g
Grahamjauho 4.9g16kcal0.5g3g0.1g0.5g
Siirappi 3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.5g12kcal1g0.2g0.7g1.1g
Seesaminsiemen, kuorineen 2.8g19kcal0.8g0.2g1.6g0.3g
Rypsiöljy 2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Vesi44g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4.4g3.3kcal0.6g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g695kcal25g117.2g13g17.4g
Valittu annoskoko145g347kcal12.5g58.6g6.5g8.7g
Annoskoko puolitettuna73g174kcal6.3g29.3g3.3g4.4g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.3g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010