Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g71g43kcal1.1g9.3g0.1g0.6g
Voi 11g78kcal0.1g0g8.7g0g
Sipuli (kuorittu)7.1g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen29g9kcal0.9g1.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 11g35kcal0.2g0.3g3.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g48kcal1.4g9.7g0.2g0.5g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.9g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g436kcal8g43g25.4g2.6g
Valittu annoskoko146g218kcal4g21.5g12.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna73g109kcal2g10.8g6.4g0.7g
Arvot/100g100g150kcal2.7g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258