Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 19g133kcal0.1g0.1g15g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu34g43kcal3.7g0.1g3.1g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g50g175kcal1.7g40.4g0.5g1.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 13g15kcal0.5g0.5g1.3g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.5g5.5kcal0.3g0.2g0.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana291g972kcal12.8g139g40.4g4g
Valittu annoskoko145g486kcal6.4g69.5g20.2g2g
Annoskoko puolitettuna73g243kcal3.2g34.8g10.1g1g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822