Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g3g26kcal0g0g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.4g3.1g0.1g0.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g11g31kcal2.1g0g2.4g0g
Timjami 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 6.6g1.8kcal0.1g0.1g0g0.5g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g88g105kcal2.2g5.3g7.9g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g395kcal12g23g27g5.4g
Valittu annoskoko146g198kcal6g11.5g13.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna73g99kcal3g5.8g6.8g1.4g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.9g9.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122