Kermainen makkarakeitto

1. Kuori perunat, kuutioi ja laita porisemaan 8 desiin vettä.

Muista pitää kansi päällä ettei vesi haihdu!
2. Mausta
3. Kun perunat alkavat olemaan kypsiä, lisää keittojuurekset (5-10 min )
4. Kuutioi sillävälin makkarat ja heitä joukkoon
5. Lopuksi lisää ruokakermaa, hieman jauhelihamaustetta, ketsuppia ja sinappia /antaa väriä ja hyvää makua
6. Smetanaa voi lisätä suoraan kattilaan tai pieni nökäre keittolautaselle keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Nikkel77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2750g2093kcal51.7g426.2g5.5g27.5g
KEITTOJUURES Apetit pakaste1375g357kcal12.4g66g4.1g31.6g
Hk, sininen lenkki 580g1994g4585kcal199.3g125.6g358.8g4g
Mustapippuri 6.9g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Lihaliemikuutio Maggi (1kuutio)vähäsuol. ja rasvainen36g112kcal2.9g19.5g2g0.2g
Persilja 6.9g1.9kcal0.1g0.1g0g0.5g
Smetana, Valio, hyla344g1340kcal6.9g8.6g144.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)687g1100kcal18.6g18.6g103.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 2750g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g17g0.5kcal0g0.2g0.2g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl17g24kcal0.8g1.6g1.6g0g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g19267kcal586.8g1338g1239.8g131.2g
Valittu annoskoko10000g9634kcal293.4g669g619.9g65.6g
Annoskoko puolitettuna5000g4817kcal146.7g334.5g310g32.8g
Arvot/100g100g96kcal2.9g6.7g6.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=261050