Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g713g428kcal10.7g92.7g0.7g6.4g
Voi 107g776kcal1.3g0.4g87g0g
Sipuli (kuorittu)71g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen285g94kcal9.4g14g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 107g353kcal2.1g3.2g37.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 139g477kcal14.2g97.4g1.7g4.9g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 29g31kcal2.3g4.7g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2910g4357kcal81.8g431.6g254.2g26.2g
Valittu annoskoko1455g2179kcal40.9g215.8g127.1g13.1g
Annoskoko puolitettuna728g1089kcal20.5g107.9g63.6g6.6g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258