Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 167g504kcal29.9g80.8g1.7g17.8g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal1g3.5g0.1g1.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g157g147kcal27.7g0.2g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g1375kcal118g176.2g11.6g41g
Valittu annoskoko1456g687kcal59g88.1g5.8g20.5g
Annoskoko puolitettuna728g344kcal29.5g44.1g2.9g10.3g
Arvot/100g100g47kcal4.1g6.1g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373