Kurpitsapiirakka, Maidoton

Pohja

3dl (180g) Luomu taysjyvävehnäjauho
100g Leivontamargariinia (Maidoton)
1 tl (5g) kanelia
3 rkl (45g) vettä

Täyte
500 g keitettyä kurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl (130g) sokeria
1 rkl siirappia
3 munaa
0,5 tl hienonnettua inkivääriä
1 tl kanelia

Pohjaa varten nypi rasva, jauhot ja kaneli ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 28 cm.
Pane vuoka jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Kurpitsa kuoritaan ja siemenet poistetaan.

Kurpitsaliha leikataan kuutioiksi ja keitetään vähässä vedessä kypsäksi (n. 20 min)
Kypsästä kurpitsasta valutetaan vesi pois.

Soseuta kurpitsat ja anna jäähtyä.

Sekoita kurpitsasoseeseen munat, kasvirasvavalmiste ja mausteet.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa n 50 minuuttia.

Koristele mielesi mukaan
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä esim.

riisijäätelön tai maidottoman vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Luomu täysjyvävehnäjauho (Myllärin), annos 20g181g615kcal21.7g108.4g5.1g21.7g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)100g723kcal0g0g80.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g37kcal0.4g8g0.4g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Kurpitsa 502g80kcal3.8g10g0.5g10g
Sokeri 131g530kcal0g130.4g0g0g
Siirappi 20g61kcal0g14.9g0g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g166g237kcal20.7g0.5g17.1g0g
Nordic 15% ruoka, maustamaton kasvirasvavalmiste (Ravintoraisio oy), annos 200g301g482kcal2.4g18.1g45.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2912g5526kcal98g580.6g297.2g63.4g
Valittu annoskoko1456g2763kcal49g290.3g148.6g31.7g
Annoskoko puolitettuna728g1382kcal24.5g145.2g74.3g15.9g
Arvot/100g100g190kcal3.4g19.9g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313875