Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4577g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 252g76kcal3.1g12.1g0.5g4.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g824g231kcal4.9g49g1.6g20.6g
Peruna, vanha, kuorittu 915g697kcal17.2g141.9g1.8g9.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g458g124kcal5.9g22g0.9g7.8g
Lohifilee 1831g3576kcal342.2g0g247.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 915g3022kcal18.3g27.5g320.4g0g
Kalaliemikuutio 101g307kcal10.1g34.2g14.1g1.1g
Voi 128g930kcal1.5g0.5g104.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g17922kcal806.4g574.4g1381.2g86g
Valittu annoskoko10000g8961kcal403.2g287.2g690.6g43g
Annoskoko puolitettuna5000g4481kcal201.6g143.6g345.3g21.5g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811