Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 300g102kcal9.2g14.7g0.3g0g
Hiiva 26g19kcal3.4g0.3g0.1g1.8g
Sokeri 80g325kcal0g79.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 542g1860kcal55.2g379.4g6.5g19g
Margariini 80 % laktoositon 65g455kcal0.4g0g51.2g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 220g1935kcal1.3g0.9g217.8g0g
Sokeri 180g731kcal0g179.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2914g10977kcal150g1310.2g560.8g41.6g
Valittu annoskoko1457g5489kcal75g655.1g280.4g20.8g
Annoskoko puolitettuna729g2744kcal37.5g327.6g140.2g10.4g
Arvot/100g100g377kcal5.1g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853