Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 752g350kcal3.8g63.1g1.5g14.3g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g30g103kcal3.3g21.8g0g0g
Valkoviini kuiva 75g52kcal0.2g0.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl601g2044kcal12g18g210.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2916g5096kcal38.6g206.8g423.8g28.6g
Valittu annoskoko1458g2548kcal19.3g103.4g211.9g14.3g
Annoskoko puolitettuna729g1274kcal9.7g51.7g106g7.2g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038