Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 122g153kcal13.4g0.3g11g0g
Sokeri 118g480kcal0g118.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g35g108kcal6.3g14.3g2.8g6.3g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl181g669kcal21.7g133.8g3.8g6.3g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.9g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 42g138kcal4.2g24.2g1.5g4.8g
Fariinisokeri49g198kcal0g48.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.2g15kcal0.1g3.3g0.1g0g
Rypsiöljy 63g554kcal0g0g62.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 139g63kcal4.2g6.7g2.1g0g
Raparperi 696g234kcal4.8g38.3g0.7g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2916g5260kcal110.4g783g169.2g54.4g
Valittu annoskoko1458g2630kcal55.2g391.5g84.6g27.2g
Annoskoko puolitettuna729g1315kcal27.6g195.8g42.3g13.6g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733