Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g225g1014kcal17.3g153.2g36g8.1g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)113g428kcal0.6g7.3g45g0g
Taloussuklaa, Fazer225g1160kcal8.8g126.1g67.6g11.9g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 263g455kcal20g6g39.4g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu204g257kcal22.5g0.6g18.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl300g1021kcal6g9g105.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2916g9706kcal150.4g859.4g623g40g
Valittu annoskoko1458g4853kcal75.2g429.7g311.5g20g
Annoskoko puolitettuna729g2427kcal37.6g214.9g155.8g10g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917