Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi518g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 28g247kcal0g0g27.9g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker20g62kcal0.3g15.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 419g1436kcal42.7g293g5g14.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 199g606kcal17.4g110.4g3.8g27.7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)199g698kcal23.9g137.5g3.8g10g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g20g114kcal4.5g3.9g9.9g1.2g
Seesaminsiemen, kuorineen 20g134kcal5.4g1.4g11.6g2.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 10g32kcal2.9g0.7g2g3g
Kurpitsansiemen, Risetti20g112kcal3.6g8.4g7.2g0g
Fenkoli, annos 100g5g1.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2916g6885kcal201.6g1141.8g142.4g118.4g
Valittu annoskoko1458g3443kcal100.8g570.9g71.2g59.2g
Annoskoko puolitettuna729g1721kcal50.4g285.5g35.6g29.6g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.9g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=279935