Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4g3kcal0.5g0g0g0.3g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.2g3.8kcal0g0.9g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)32g102kcal4.4g18.6g1g4g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g64g224kcal8.1g44.5g1.3g2.1g
Voi, 1 tl, 5 g4g29kcal0g0g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g725kcal26g128g11g12.8g
Valittu annoskoko146g362kcal13g64g5.5g6.4g
Annoskoko puolitettuna73g181kcal6.5g32g2.8g3.2g
Arvot/100g100g248kcal8.9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577