Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4g12kcal0g3g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 44g134kcal3.9g24.5g0.8g6.1g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.3g0.3g0.9g
Auringonkukansiemen 10g60kcal2.3g1.3g5g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g592kcal18g94.4g12.2g15.2g
Valittu annoskoko146g296kcal9g47.2g6.1g7.6g
Annoskoko puolitettuna73g148kcal4.5g23.6g3.1g3.8g
Arvot/100g100g203kcal6.2g32.3g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525