Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow20g110kcal0.2g0.2g12g0g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.6g0.2g0.7g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 40g14kcal0.1g2.8g0g0.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Omenasose makeuttamaton 9g6.8kcal0g1.5g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow10g55kcal0.1g0.1g6g0g
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Ruishiutale 18g53kcal1.6g9.3g0.4g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana292g790kcal11g91.2g39.4g8.2g
Valittu annoskoko146g395kcal5.5g45.6g19.7g4.1g
Annoskoko puolitettuna73g198kcal2.8g22.8g9.9g2.1g
Arvot/100g100g270kcal3.8g31.2g13.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324