Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 12g48kcal0g11.9g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl17g57kcal2.3g10.7g0.5g0.9g
Vehnänalkio, 0,25 dl3.5g11kcal1g1.2g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7g63kcal0g0g7g0g
Rahka, valio21g14kcal2.1g0.9g0.1g0g
Mustikka metsä- 25g11kcal0.1g1.6g0.2g0.8g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 28g10kcal0.9g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g531kcal20.4g59.6g22.4g4.4g
Valittu annoskoko146g265kcal10.2g29.8g11.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna73g133kcal5.1g14.9g5.6g1.1g
Arvot/100g100g181kcal7g20.4g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558