Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore44g7.4kcal0.3g1.1g0.2g0.3g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g25g41kcal5g0g2.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Basilika, tuore 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 25g7.4kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Tomaattisose tomaattipyree 2.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Ketsuppi, Heinz1.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g16g38kcal2.8g0.1g3g0g
Mozzarella juustoraaste, valio6.3g18kcal1.6g0g1.3g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen6.3g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g247kcal20.4g9.2g14.2g2.6g
Valittu annoskoko146g123kcal10.2g4.6g7.1g1.3g
Annoskoko puolitettuna73g62kcal5.1g2.3g3.6g0.7g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171