Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen23g7.5kcal0.7g1.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g14g47kcal0.2g12.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g14g42kcal2.3g7.3g0.4g1.8g
Vehnäjauho, sunnuntai18g62kcal2.1g12.5g0.4g0.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g27g84kcal4.6g14.6g0.8g3.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)6.8g49kcal0.1g0.1g5.4g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g23g14kcal2.3g1g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen9g3kcal0.3g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu6.1g7.7kcal0.7g0g0.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl4.5g26kcal1g0.2g2.3g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g694kcal28.8g100.6g20.2g13.2g
Valittu annoskoko146g347kcal14.4g50.3g10.1g6.6g
Annoskoko puolitettuna73g174kcal7.2g25.2g5.1g3.3g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.9g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183