Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 24g71kcal4.2g11.4g0.2g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 12g18kcal2.3g0g1g0g
Sianliha keskiarvo 12g26kcal2.1g0g1.9g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana293g232kcal17.4g23.4g6.2g5.2g
Valittu annoskoko147g116kcal8.7g11.7g3.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna73g58kcal4.4g5.9g1.6g1.3g
Arvot/100g100g79kcal5.9g8g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019