Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g3.9g2.4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g3g5.3kcal0.1g1.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 42g7.6kcal0.2g1.1g0.2g0.3g
Paprika keltainen 32g10kcal0.3g1.6g0.1g0.6g
Sitruuna kuorittu 4.2g1.7kcal0g0.1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu0.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)7g25kcal0.6g6g0g0g
Katkarapu 25g17kcal3.7g0g0.3g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g28g54kcal0.8g0.8g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana294g247kcal11.6g22.2g12g2g
Valittu annoskoko147g123kcal5.8g11.1g6g1g
Annoskoko puolitettuna74g62kcal2.9g5.6g3g0.5g
Arvot/100g100g84kcal3.9g7.6g4.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275936