Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 602g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 40g121kcal0g29.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2g7.2kcal0.9g0.8g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 442g1343kcal38.6g244.7g8.4g61.4g
Vehnäjauho puolikarkea 261g896kcal26.6g182.7g3.1g9.1g
Auringonkukansiemen 100g596kcal23.1g12.6g49.7g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2920g5925kcal178.4g941.2g122.6g153g
Valittu annoskoko1460g2963kcal89.2g470.6g61.3g76.5g
Annoskoko puolitettuna730g1481kcal44.6g235.3g30.7g38.3g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525