Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow200g1098kcal1.8g1.8g119.8g0g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g668kcal19.8g136.2g2.3g6.8g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 399g142kcal0.6g28.4g0.4g8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Omenasose makeuttamaton 90g68kcal0.3g15.3g0.1g1.4g
Margariini, 60%, Rainbow100g549kcal0.9g0.9g59.9g0g
Sokeri 170g689kcal0g169.5g0g0g
Ruishiutale 180g531kcal15.7g93.4g4.5g25g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2920g7899kcal106.6g915g396.6g82.4g
Valittu annoskoko1460g3950kcal53.3g457.5g198.3g41.2g
Annoskoko puolitettuna730g1975kcal26.7g228.8g99.2g20.6g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324