Kermainen lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo ja huuhtele.

Leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata rasva kattilaan ja lisää joukkoon kasvikset.

Kääntele muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja liemikuutiot ja maustepippuri.

Keitä kasviksia kunnes ovat lähes kypsiä.

Lisää joukkoon pakaste lohikuutiot ja ruokakerma.

Keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 488 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Purjosipuli 42g10kcal0.8g1g0.1g0.9g
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g78g22kcal0.5g4.6g0.2g2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 17g119kcal0.1g0g13.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g41kcal1.2g8.4g0.1g0.4g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 13g40kcal1.3g4.5g1.8g0.1g
Lohikuutiot, Rainbow (pakaste)240g288kcal48g0g8.4g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)120g102kcal1.2g4.2g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2928g1626kcal116.2g127.4g65.6g13.6g
Valittu annoskoko1464g813kcal58.1g63.7g32.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna732g407kcal29.1g31.9g16.4g3.4g
Arvot/100g100g56kcal4g4.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180904