Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi625g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl9g23kcal1.1g0.1g2.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g122g34kcal0.7g7.2g0.2g3g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Selleri, annos 50g3.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 38g24kcal0.2g4.4g0.1g1.7g
Kiinankaali 94g19kcal1.5g2.1g0.3g0.8g
Peruna, keskikokoinen 60g262g157kcal3.9g34.1g0.3g2.4g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g219g481kcal24.1g4.4g41.5g0.2g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%63g69kcal1.7g1.7g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2930g1632kcal67.2g111.2g101.6g17.2g
Valittu annoskoko1465g816kcal33.6g55.6g50.8g8.6g
Annoskoko puolitettuna733g408kcal16.8g27.8g25.4g4.3g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501