Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)250g45kcal4.5g4.5g0.8g5g
Sipuli 65g20kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.6g
Peruna, vanha, kuorittu 100g76kcal1.9g15.5g0.2g1g
Parsakaali brokkoli 100g35kcal4.6g2g0.3g2.5g
Tomaattisose tomaattipyree 35g27kcal1.6g4.5g0.1g0.4g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g10g0.5kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Selleri, annos 50g50g7kcal0.5g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2930g496kcal29.8g75g3.4g25.4g
Valittu annoskoko1465g248kcal14.9g37.5g1.7g12.7g
Annoskoko puolitettuna733g124kcal7.5g18.8g0.9g6.4g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958