Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 293g1005kcal29.9g205.1g3.5g10.3g
Sokeri 192g778kcal0g191.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 301g2102kcal2g0g236.8g0g
Mustikka451g150kcal2.3g28.8g1.8g14.9g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 135g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2934g8379kcal89.8g868.4g501.2g50.4g
Valittu annoskoko1467g4190kcal44.9g434.2g250.6g25.2g
Annoskoko puolitettuna734g2095kcal22.5g217.1g125.3g12.6g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796