Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 375g144kcal3.8g25.9g0.8g9.4g
Nauris 188g51kcal1.9g7.9g0.6g3.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g106g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Vesi, vesijohtovesi 626g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 125g347kcal2.5g3.8g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2935g1789kcal21.2g89.4g143.4g30.2g
Valittu annoskoko1467g894kcal10.6g44.7g71.7g15.1g
Annoskoko puolitettuna734g447kcal5.3g22.4g35.9g7.6g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683