Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g47g42kcal2.8g7g0g0g
Paprika vihreä 13g2.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen3.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska47g14kcal0.7g3g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g1.1g2.4kcal0.2g0.2g0.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g19g74kcal4.9g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana294g285kcal18.2g23.6g12.6g1g
Valittu annoskoko147g142kcal9.1g11.8g6.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna74g71kcal4.6g5.9g3.2g0.3g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8g4.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908