Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g50g17kcal0.1g3.6g0.2g0.9g
Voi (perinteinen meijerivoi)14g103kcal0g0g11.4g0g
Sokeri19g76kcal0g18.7g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g22g78kcal2.8g15.1g0.5g0.8g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl19g64kcal0.4g0.6g6.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g23g15kcal2.6g1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana294g706kcal11.8g78.4g37.6g3.4g
Valittu annoskoko147g353kcal5.9g39.2g18.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna74g177kcal3g19.6g9.4g0.9g
Arvot/100g100g240kcal4g26.6g12.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574