Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.5g23.7g0.4g1.2g
Sokeri 18g72kcal0g17.7g0g0g
Leivinjauhe 1.3g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki21g12kcal1.8g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g42g35kcal0.5g7.6g0.2g0.8g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 15g105kcal0.1g0g11.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana295g734kcal16.2g101.2g28.6g4g
Valittu annoskoko148g367kcal8.1g50.6g14.3g2g
Annoskoko puolitettuna74g184kcal4.1g25.3g7.2g1g
Arvot/100g100g249kcal5.5g34.3g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596