Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta37g132kcal4.8g25.6g0.8g1.3g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g13g90kcal0.1g0.1g10g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 25g8.9kcal0g1.8g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana295g791kcal15.2g121.8g25.8g3.6g
Valittu annoskoko148g396kcal7.6g60.9g12.9g1.8g
Annoskoko puolitettuna74g198kcal3.8g30.5g6.5g0.9g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.3g8.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095