Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.9g0.3g1g
Sokeri 23g94kcal0g23.2g0g0g
Voi 14g99kcal0.2g0.1g11.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)16g21kcal1.8g0g1.5g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g38g36kcal0.9g5g1.3g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g1.1g3.7kcal0g0.9g0g0g
Mustikka metsä- 26g12kcal0.1g1.7g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana296g729kcal11.8g102.8g28.8g3.8g
Valittu annoskoko148g364kcal5.9g51.4g14.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna74g182kcal3g25.7g7.2g1g
Arvot/100g100g246kcal4g34.8g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308