Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl12g106kcal0g0g11.8g0g
Tomaattisose tomaattipyree 13g10kcal0.6g1.7g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz18g18kcal0.2g4.2g0g0.2g
Chili mausteseos, Old El Paso7g20kcal0.6g3.4g0.4g0g
Kanaliemi rainbow 1 L701g350kcal28g7g28g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g175g217kcal5.3g44.9g0.4g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g219g90kcal3.1g17.7g0.7g0g
Timjami 0.4g1.2kcal0g0.1g0g0.2g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g13g20kcal2.1g0.1g1.2g0g
Aito nakki HK (500g)263g631kcal31.5g7.9g52.6g0g
Persilja 5.3g1.4kcal0.1g0.1g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2940g2953kcal144.2g178.4g190.4g3.2g
Valittu annoskoko1470g1476kcal72.1g89.2g95.2g1.6g
Annoskoko puolitettuna735g738kcal36.1g44.6g47.6g0.8g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460