Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa306g52kcal1.2g7.7g1.8g2.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g219g44kcal1.3g7.2g0.7g0g
Purjosipuli 175g40kcal3.2g4.2g0.3g3.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Maa-artisokka 350g159kcal1.7g28.7g0.7g14g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)175g105kcal1.7g7.9g7g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa70g210kcal16.1g0g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2940g1319kcal52.4g132.2g53.8g48.4g
Valittu annoskoko1470g659kcal26.2g66.1g26.9g24.2g
Annoskoko puolitettuna735g330kcal13.1g33.1g13.5g12.1g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090