Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 683g223kcal4.2g38g1.4g17.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 490g373kcal9.2g76g1g4.9g
Sipuli (kuorittu)117g32kcal1.5g5.6g0.2g2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.2g8.5kcal0.6g1.3g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 13g39kcal1.2g1.7g3g0.2g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Basilika, kuivattu 1.8g4.5kcal0.3g0.4g0.1g0.7g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen117g39kcal3.9g5.7g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 35g61kcal2.7g0.8g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2940g1578kcal48g261.6g22.2g52.6g
Valittu annoskoko1470g789kcal24g130.8g11.1g26.3g
Annoskoko puolitettuna735g395kcal12g65.4g5.6g13.2g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242